U bent hier: Home » Registers

Registers

Onafhankelijkheid in advies

De rode draad van de doelstellingen van de drie erkenningsregelingen is om de kwaliteit van de dienstverlening transparanter maken en de klant een extra waarborg voor deskundigheid bieden. Voor alle erkenningsregelingen van de SAR geldt dat de geregistreerde adviseurs een verklaring van vrijheid in advies ondertekenen en de gedragscode van het betreffende register onderschrijven. Daarnaast moeten alle personen een verklaring van goed gedrag te overleggen. De toetsing door het ministerie van Justitie vindt plaats op de functieaspecten met een directe relatie tot de financiële dienstverlening dan wel specifiek voor de inschrijving in een van de erkenningsregelingen van de SAR.

RMiA

Registermakelaar in Assurantien

Professionaliteit, deskundigheid, integriteit en onafhankelijkheid. Dat zijn de kernwaarden van de Registermakelaar in Assurantiën, RMiA. Het RMiA streeft er naar om de kwaliteit van het verzekeringsadvies aan ondernemers en particulieren op een hoog niveau te brengen en te houden. Dit wordt gedaan door het vaststellen van inhoudelijke en professionele criteria waar een Registermakelaar aan moet voldoen.  

Meer informatie

RGA

Register Gevolmachtigd Agent

Vanaf 1 september 2017 heeft de SAR een nieuw kwaliteitslabel, het Register Gevolmachtigd Agent. Een erkenningsregeling die voorziet in het transparant vastleggen en onderhouden van het deskundigheidsniveau van de Gevolmachtigd Agent. Vanuit de overtuiging dat het past bij een verdere professionalisering van het volmachtvak. De erkenningsregeling vertegenwoordigt een beroepsgroep met gemeenschappelijke gedragsregels, integriteit, objectiviteit en zorgvuldigheid.

Meer informatie

RPA

Registerpensioenadviseur

De titel RPA biedt consumenten en bedrijven derhalve de zekerheid dat ze met de juiste adviseur in zee gaan. En voor adviseurs is dit een grote meerwaarde; opname in het register stelt hun in staat om aan de buitenwereld duidelijk te maken dat ze tot “de bovenkant van de markt” behoren. 

Meer informatie

 

logo rv productions Website ontwerp RV Productions © 2011. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer